29 maj 2024
19:30

Täfteå IK

Referat: Clemensnäs IF - Täfteå IK

Åttondelsfinal och hemmapremiär på Nyborg. Motståndet för dagen var Täfteå vilka huserar i dvision två, så nog var vi rejäla underdogs inför match. Fortsatt stora problem med skadeläget, 10-11 återbud till denna match, tidig skada på Ali och Andreas som satt sjuk på bänken. Inga bra förutsättningar att starta en match på, men vi försökte se bort från det eftersom ursäkter inte kommer hjälpa oss till avancemang. Vi gick ut med en matchplan att inte ha för stor respekt för dem, utan pressa högt, men ändå vara noggranna hemåt och kollektivt hjälpa till. Inte låta dem komma runt på kanter utan styra dem inåt. Det föll väl ut, och Täfteå har inte många chanser på matchen där det är väldigt farligt, mest skott utifrån. Chansmässigt ungefär lika över 90 minuter, även om Täfteå har mer bollinnehav.

Första halvlek slutar 0-0 och det var nog det som var mest rättvist, vi lyckas komma åt dem känner vi, och har ofta kontroll på deras spel så att de måste slå svåra passningar de inte riktigt lyckas med. De ville ofta slå från mittback direkt på yttermitt och det blev ganska lättläst efter ett tag, samtidigt som gräsmattan gör det lite svårt att rulla snabbt igenom mitten. Det var mycket kamp, och väldigt mycket spring för båda lagen.

Väldigt tidigt i andra får Täfteå en straff när vi blir lite för heta i försvarsspelet. Straffen slås till höger, en bra straff, men Ante går också åt det hållet och tar den!! Detta gav oss energi såklart och känslan av att Ante givit oss en extra chans. Efter detta tycker jag vi mer och mer börjar bli det bättre laget, vilja mer, vinna mer dueller och anfalla mer. En väldigt bra känsla, och till slut kommer också utdelning när Bobby gör fin prestation på mitten och den letar sig ut till Victor som kommer med hög fart på bortre stolpen och petar in den i öppen kasse. Bobby tar sig först förbi två spelare, väggar med Ayuk och skjuter sedan så att den styrs ut till en fristående Victor!

Vilken känsla! Leda 1-0 med 20 minuter kvar, mot ett lag två divisoner högre än oss. Sju minuter tar det bara dock, innan Täfteå gör mål på hörna. Något vi normalt sett är väldigt starka på, men här låter vi deras spelare lite väl enkelt vinna duellen och nicka in den. 1-1 med bara en kvart kvar!

Härifrån märktes det stor skillnad mellan lagen, Täfteå var nog lite rädda att förlora, och vi ville väldigt gärna vinna. När vi då kommer upp i deras straffområde i 89:e minuten så hamnar mycket av deras fokus på vår bollhållare, och Ayuk kan med en yttersida frispela Victor på bortre stolpen (återigen) för ännu en tap in. 2-1 och det även slutresultatet. Enorm glädje och stolthet över vad vi åstadkom, och jag har nog aldrig hört ett sånt dånande omklädningsrum som vi hade när vi sjöng in segern efteråt.

Max var helt fenomenal denna match, men Jorre, Joel och Bobby gör också nästintill fläckfria prestationer!

Nu är vi klara för kvartsfinal och det blir mot Medle borta den 21 augusti, men innan dess många seriematcher och vi börjar med Umedalen borta på söndag.